Laadpalen

Een laadpaal thuis is de goedkoopste en beste mogelijkheid om uw elektrische auto tot wel acht keer sneller dan een regulier stopcontact op te laden. Met laadpaal thuis bent u niet afhankelijk van drukke openbare laadpalen.

Doe de check

Waar moet je om denken bij Laadpalen?

Online en offline laadpalen

Nieuwe laadpalen zijn vaak uitgerust met de allernieuwste technieken. Zo zijn nieuwe laadpalen vaak verbonden met het internet. De laadpalen die offline werken, zijn alleen verbonden met de auto. Zodra de stekker in de auto wordt geplugd, begint de auto met opladen en zodra deze wordt losgekoppeld stopt de oplader. Een slimme laadpaal is daarentegen ook met het internet verbonden. Hierdoor kan niet alleen de laadgeschiedenis worden ingezien, maar kan de paal ook van afstand worden bediend. Zo is het mogelijk om automatisch stroomkosten te verrekenen en de software van afstand bij te werken. Handig als u graag inzicht heeft in het stroomverbruik van de laadpaal.

Laadpaal of laadpunt aan de muur

Als u weet wat voor laadpunt u nodig heeft, heeft u de keuze uit een staande laadpaal of een laadpaal die aan de muur bevestigd kan worden. Op grote parkeerplaatsen wordt vaak voor een staande laadpaal gekozen, terwijl in parkeergarages wegens ruimtegebrek vaak een laadpaal aan de muur te vinden is. Zowel laadpalen voor thuis als laadpalen in publieke ruimtes zijn er in staande modellen én in modellen voor op de muur. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om de laadpaal zo netjes mogelijk weg te werken, zodat u hier geen hinder van ondervindt.